Avís legal | Ubicació
Revista Petits

Pel.licules que ensenyen

Nutrició
Autor: Laura Isabel Arranz

El cinema també pot ser un vehicle per a fer arribar grans missatges a la població. Missatges d’amor, de solidaritat, de passió, de lluita, etc. I en el cas de l’alimentació, la nutrició i la salut i ha una pel·lícula que té molt a dir i a més és encantadora. Es tracta de la pel·lícula WALL·E, de Disney, el robot que netejava la Terra, que s’havia tornat inhabitable, mentre els humans vivien en una nau espacial gegant a l’espera de poder tornar algun dia. 
És un film molt potent, parla de mediambient, de salut, d’alimentació, i sobretot de l’amor als éssers vius i de l’amor en sí mateix. Cautivadora i a més divertida. La pel·lícula fa una bona crítica al nostre estil de vida i a les conseqüències que pot tenir tant pel mediambient com per a la nostra salut. La vida dels personatges a la nau és molt particular, tots es desplacen amb unes cadires-vehicle que no fan necessari cap tipus d’activitat física, i a més van enganxats a una pantalla amb la qual es comuniquen sense haver-se de mirar directament a les cares. Per menjar, han dissenyat un batut com a aliment únic que beuen amb una canyeta per fer el mínim esforç. És una exageració del que ens està passant amb la mala alimentació, el sedentarisme i la falta de comunicació directe entre persones. 
Hi ha una escena en la que es mostra l’evolució de les generacions d’humans que han viscut a la nau, i es veu com han anat perdent massa ósea i han guanyat cada vegada més pes. De manera que aquests humans sedentaris i mal alimentats tenen obesitat, han perdut massa óssea i també massa muscular. En un moment de la història aquests personatges cauen de les cadires que els transporten i se n’adonen  que no poden caminar, tenen gran dificultat per moure’s ja que han perdut l’habilitat per no fer-la servir mai. 
No dubteu ni un moment en donar la millor alimentació als vostres fills, amb una gran varietat d’aliments per tal que tinguin tots els nutrients que necessiten per créixer i per estar sans. A més, és sumament important que els nens facin activitat física i també activitats a l’aire lliure, aquests dos factors també són bàsics pel bon creixement i manteniment dels ossos i de la musculatura. I encara més, amb una bona alimentació, una adequada activitat física i lleure a l’aire lliure, aconseguireu també nens feliços i desperts. Educar en salut és un valor per a tota la vida. 
I aquest petit article no requereix més paraules que les següents: si no heu vist la pel·lícula veieu-la en família, us encantarà, us ensenyarà i riureu una bona estona.