Avís legal | Ubicació
Revista Petits

El món de la hípica, a l’abast de tothom

Esport
Autor: Sol Solet

Des de fa un anys, el fet d’anar a una hípica a aprendre a muntar a cavall ha deixat de ser quelcom exclusiu. Un bon grapat de petites hípiques ha obert les seves portes per fer arribar aquest esport a tothom. Poc a poc, l’equitació s’obre pas com a una activitat extraescolar més, com pot ser la dansa o el futbol.

El fet que aquest esport es faci en espais oberts, que sovint són fora les ciutats, en un entorn natural, fa que cada cop més pares portin al seus fills a les hípiques perquè puguin gaudir del contacte amb la natura i comencin a descobrir el món del cavall.

L’ equitació comença amb la introducció als nens al món del pony, conèixer a aquests animals, raspallar-los i preparar-los per la classe, formen part de l’aprenentatge d’aquest esport. Les classes d’equitació introdueixen jocs que fan que els nens vagin prenent confiança amb el pony, i aprenguin a muntar d’una manera entretinguda

La hípica té moltes disciplines, començant per la doma i continuant pel salt, el cross, i d’altres, on el genet i el cavall formen un tàndem o binomi inseparable. Hi ha la vessant dels jocs en equip, el polo, el horseboll i com a novetat, els pony games, formen part de l’equitació en equip. Aquests últims, molt arrelats a nivell europeu, consisteixen en equips de cinc genets que competeixen per arribar primers en unes proves tipus gimcana on els cavalls i diferents estris poc habituals en el món de l’equitació, són la part principal del joc.

L’equitació conjuga a la perfecció tant la part física com mental dels que la practiquen. Reforça l’equilibri, la agilitat i la musculatura de les extremitats, i a més, ajuda a mantenir la posició correcta del tors. La relació que es crea entre el genet i el seu cavall desenvolupa l’autoestima, reafirma l’expressivitat de les emocions, millora la concentració, la decisió i l’auto- disciplina.

Són tals els beneficis que s’utilitza com una teràpia més per a nens amb discapacitats.