Avís legal | Ubicació
Revista Petits

Reiki i els nens

Reiki
Autor: Eugeni Garcia Mitjans

La majoria de la gent ha sentit parlar del Reiki com a teràpia natural, alternativa, energètica o complementària, però, realment sabem què és? 
El Reiki ha estat reconegut com a teràpia complementària per la O.M.S. i és àmpliament utilitzada avui en día en hospitals de tot el món com a complement en moltes especialitats (oncologia, prematurs, transplantaments,  cardiologia, etc).
Reiki és una teràpia natural que utilitza l’energia i  permet tractar malalties i desequilibris físics i mentals. 
Actúa en tots els aspectes: físic, mental – emocional, i espiritual. 

Físic: – dolors, infeccions, lesions, traumatismes, migranyes, afeccions de tota mena .
Mental - Emocional: Estrès, depressió, ansietat, insomni, mals hàbits, infelicitat, agressivitat, etc. 
Espiritual: Harmonia, equilibri,  sentir-se en pau

Mikao Usui va ser qui va desenvolupar el Reiki durant un retir espiritual, encara que ell sempre va afirmar que únicament “va redescobrir “ una tècnica de sanació mil · lenària, que ja existia però que portava molt de temps oblidada .
Per aplicar Reiki, el terapeuta posa suaument les mans  sobre la persona, vestida, i, començant pel cap, va actuant sobre les zones més necessàries, arribant fins als peus. 
No cal contacte directe sobre el cos, encara que es molt relaxant sentir l’escalfor de les mans. La durada va des d´una mitja hora a una hora. 


El benefici de fer Reiki als nens comença ja al ventre matern. L’energia els relaxa, tranquilitza, protegeix i, sobre tot, els permet compartir aquest estat amb la mare. 
En el cas dels nadons, Reiki pot alleujar molt o eliminar els dolors i molèsties provocats pel còlic del lactant, inici de dentició, otitis, trastorns del son, etc.
Ja més grans, gràcies a la  seva innocència, els nens estan lliures dels prejudicis. És per aquesta causa que l’energia Reiki flueix cap ells sense impediments, de forma natural, sense  els bloquejos causats per temors o conviccions rígides de qualsevol tipus, que poden tenir els adults.
Molts pares recorren al tractament de Reiki per als seus fills quan tenen problemes d’hiperactivitat, timidesa, malsons, insomni, depressió o perquè han travessat per situacions familiars que els produeixen angoixa, com la separació dels seus pares o la mort d’un familiar, per exemple.
El Reiki ajuda també als nens a ser més receptius, atès que aquesta energia aguditza els sentits i aconsegueix que la persona tingui una percepció diferent de la vida. A més, Reiki és molt útil per als petits que tenen dificultats per a concentrar-se, la qual cosa els pot ajudar en els estudis

Eugeni Garcia Mitjans, 
ATZUR ESPAI REIKI
MESTRE REIKI TRADICIONAL JAPONÈS
TERAPEUTA JIKIDEN REIKI
Tel. 628218385
Membre de:
Federación Española de Reiki
Alianza española de Reiki
www.canalesdereiki.com