Avís legal | Ubicació
Revista Petits

El valor de tenir valors

Educació
Autor: Muntsa Prat_Ergosum

Dedicar temps als qui més estimem és el millor regal que els podem fer.
 
Molt sovint el dia a dia ens absorbeix les hores i no trobem aquells moments necessaris que combinen joc i aprenentatge i que ens fan créixer com a persones a través de la interacció amb els altres. La conciliació laboral i familiar ―en termes de poder destinar temps a jugar conjuntament― s’acaba reduint moltes vegades als espais compartits del cap de setmana, on tenim més temps per a passar estones amb els qui formen part del nostre viatge familiar. El joc compartit és la millor eina de creixement personal i col·lectiu que tenim a l’abast, i per això és important que els nostres espais de lleure siguin de qualitat. 

El joc, la millor eina d’aprenentatge dels valors humans.

Jugar és, des de l’inici dels temps, l’eina principal de creixement personal i col·lectiu en l’àmbit dels valors. Els nostres espais de joc són aquells on ens relaxem, ens sentim a gust i ens trobem bé, perquè podem dedicar-los a fer allò que ens agrada amb aquells qui volem. Per això són els millors moments per a fomentar les nostres habilitats i actituds, ja que en ells afloren de forma natural els nostres sentiments i emocions. Quan juguem sobrepassem els límits formals de l’educació i desenvolupem les nostres capacitats i les nostres eines d’adaptació al nostre entorn immediat: la imaginació, la creativitat, el pensament, la reflexió, la il·lusió, l’estratègia, l’enginy, la competitivitat, l’esforç, el treball en equip, la solidaritat... 

L’espai d’oci amb els altres estimula i enriqueix la nostra humanitat i promou per sobre de tot els valors, especialment aquells relacionats amb la convivència social i la construcció de comunitat. 

 

MUNTSA PRAT
Treballadora social i Pedagoga social
Responsable del projecte Ergosum, experiències per compartir, la primera Marca social de caixes regal de lleure en valors (Cooperativa Encís, SCCL).
Més informació a:
www.ergosum.coop 
FACEBOOK: facebook.com/ergosumcat
TWITTER: @ergosumcat