Avís legal | Ubicació
Revista Petits

Teràpies Assistides amb Cavalls” (TAC)

Salut
Autor: Georgina Farreras Alcover

Al Centre d'Equitació Poni Club Catalunya oferim dues modalitats terapèutiques dins de les anomenades “Teràpies Assistides amb Cavalls” (TAC); la Hipoteràpia i la Equinoteràpia. En la Hipoteràpia s'utilitzen els moviments que aporta el cavall per tal de tractar diferents patologies relacionades fonamentalment amb l'aparell locomotor. En canvi, en l'Equinoteràpia s'incideix principalment sobre pautes de conducta indesitjables i transtorns de la comunicació mitjançant el cavall/poni com a agent motivador.

Ambdues modalitats terapèutiques van dirigides a infants/adults amb diversitat funcional.

Durant les sessions es treballen aspectes de diferents àrees del desenvolupament sempre de manera global, a la vegada que es crea un fort vincle emocional entre el triangle terapèutic: usuari-cavall-terapeuta.

Les sessions poden ser individuals o grupals. Es duen a terme en unes instal·lacions adaptades i aprofitant l'entorn de la muntanya de Collserola, amb cavalls/ponis adeqüats a cada tipus d'usuari i amb terapeutes qualificats.

Per tal de sol·licitar una primera sessió de prova gratuïta demaneu informació al nostre centre.

 

 

 

Georgina Farreras Alcover.

Fisioterapeuta especialitzada amb hipoteràpia i equitació terapèutica. Homologada per la Federació Espanyola de Teràpies Eqüestres (FETE).