Avís legal | Ubicació
Revista Petits

ELS BENEFICIS D’ESTUDIAR MÚSICA EN EDAT PREESCOLAR

Educació
Autor: Amalia Falco

A aquesta edat la música els encanta. Els dóna seguretat emocional i confiança. D’altra banda, en aquesta època d’adquisició del llenguatge, les cançons, amb síl·labes ritmades, repetitives i acompanyades de gestos, contribueixen a estimular tot el procés d’aprenentatge verbal.

La introducció de la música en edat preescolar és crucial per al desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, verbal i motriu del nen, i al mateix temps un factor importantíssim per afavorir la concentració, la capacitat d’aprenentatge de les matemàtiques i d’idiomes i per millorar la memòria.

Hi ha estudis que demostren que els nens que practiquen música tenen més habilitats per resoldre problemes matemàtics i són més propensos a ajudar altres nens que no tenen relació amb la música i no toquen cap instrument ni canten.

Els nens d’aquesta edat també poden aprendre música a través d’un instrument musical. En aquest cas, a més de tots els beneficis descrits anteriorment, millora encara més la concentració, la memòria, la disciplina, la intel·ligència espacial i la coordinació, entre altres coses.

És per això que a l’Escola de Música Amalgama sempre hem donat molta importància a l’ensenyament musical per a nens a partir d’un any.

Què us oferim a la nostra escola per als vostres fills:

Petits músics (nadons 1 i 2 anys)

Aquest programa està destinat a afavorir el desenvolupament dels nens i nenes més petits per mitjà de la música. No tan sols pretén educar en l’àmbit musical, sinó també estimular el desenvolupament de les capacitats integrals que té cada nen com a ésser humà. La participació activa dels pares, acompanyant el seus fills durant les classes, té un paper fonamental, ja que es converteixen en els companys d’activitat, cosa que crea un lligam familiar molt important per al desenvolupament de la seva personalitat.

Sensibilització musical (3 a 6 anys)

L’objectiu principal és oferir experiència i coneixement musical de manera lúdica i didàctica per mitjà de la cançó, el moviment, la dansa, la petita percussió, etc. Els alumnes aprenen alhora que juguen i es diverteixen. Es treballa, entre d’altres, amb el mètode Dalcroze.

Aprenentatge instrumental

Fem servir dues metodologies.

Tradicional (a partir de 5 anys)

Els nens combinen la lectura musical amb peces infantils que tocaran de memòria amb instruments adequats a la seva mida. Oferim un ampli ventall d’instruments: piano, violí, violoncel, guitarra, flauta, saxòfon i bateria.

Mètode Suzuki (a partir de 3 anys)

A través d’aquest mètode els nens aprenen a tocar l’instrument de la mateixa manera que comencen a parlar, és a dir, per imitació i auditivament. Des de ben aviat poden interpretar peces senzilles sense haver d’enfrontar-se ja d’entrada al llenguatge musical. Perquè el mètode funcioni es treballa amb el conegut triangle format per professor, pare i nen.