Avís legal | Ubicació
Revista Petits

Viatge a la Moda. Barcelona 080 Fashion Week

Moda
Autor: Cesc Pastor

L’última setmana de gener –del 27 al 31–, es va celebrar, al Born Centre Cultural de Barcelona, la tretzena edició del 080 Barcelona Fashion, on van desfilar les noves col·leccions de roba per a la temporada tardor/hivern 2014-2015. Com en altres edicions, al llarg del matí de la tercera jornada, celebrada el 27 de gener, es van poder presenciar les propostes de les reconegudes marques de moda infantil: Bóboli i Cóndor. Cal destacar-ne una notable assistència i una excel·lent actuació dels nens i nenes que desfilaren per les passarel·les de l’antic mercat.

Bóboli, que era l’encarregada d’obrir els actes del tercer dia, va ser la primera a fer desfilar els seus models per les passarel·les que cerclen el jaciment del Born. La col·lecció, titulada I LOVE NY, ja que està inspirada en la ciutat de Nova York, la componien una sèrie de conjunts força formals, on predominaven, sobretot, els colors vermell i negre, i els tons grisos. Mantenint la seva línia de producció, Bóboli ha elaborat una col·lecció senzilla, però elegant. A causa de la seva serietat estilística, sembla reflectir prou bé la quotidianitat dels nens i de les nenes; a més, els jovenets que lluïen els diferents vestits portaven una sèrie d’accessoris d’ús habitual: tasses, caixes de cereals, bosses de la compra, etc. Presenta peces corrents, no hi ha res complicat. Però, no és aquest el tipus de roba que assoleix les necessitats de qualsevol nen o nena diàriament?

Per la seva banda, Cóndor va presentar la seva col·lecció, anomenada Winter Butterflies, amb l’acompanyament escènic i musical de DeuDeVeu, agrupació coral guanyadora de la primera edició del concurs musical de TV3 Oh Happy Day!. Abans de començar la seva desfilada, van repartir entre el públic uns pamflets, en els quals s’explicaven que els vestits havien estat inspirats en unes papallones de colors vistosos i refinats –les mateixes que apareixien en cada pamflet–. A partir d’aquestes papallones, s’han realitzat les següents combinacions de colors per a l’elaboració dels seus conjunts: els colors terrosos amb els blaus de les tardes d’hivern, el color del gel amb el vermell de la sang, i el gris de la obscuritat nocturna de les muntanyes amb colors més clars. Es tractava d’una col·lecció delicada, tant per la seva combinació de colors com per l’estètica dels seus vestits: peces poc freqüents, però que semblaven lleugeres de portar.

Ambdues col·leccions, molt diferents entre elles, van tenir una gran acceptació per part del públic, no van faltar els aplaudiments. Esperem que aquestes dues empreses de moda infantil ens tornin a meravellar en la pròxima 080 Barcelona Fashion amb noves propostes per a la temporada primavera/estiu.